Sağlıklı Gıda Platformu Yürütme Kurulu Başkanı Hüseyin Bozdağ, Türkiye’de son bir yıl içerisinde kırmızı et fiyatında yüzde 50’nin üzerinde zam yapıldığını söyledi.
Uluslararası Gıda Kurultayı İstanbul Ticaret Üniversitesi Kampusu’nda Sağlıklı Gıda Platformu 2. Çalıştayını gerçekleştirdi. Çalıştay gıda fiyatlarındaki artış ve düşüşlerin yer aldığı sinevizyon gösterimi ile başladı. Gıda sektöründe yaşanan artışlara dikkat çeken Sağlıklı Gıda Platformu Yürütme Kurulu Başkanı Hüseyin Bozdağ, 1 kg kırmızı etin fiyatının, sofraya gelene kadar 185 dolara ulaştığının belirtti. Dünyanın 8. tarım ülkesi Türkiye’de etteki artışın hızla yükseldiğini vurgulayan Bozdağ, Bulgaristan’da aynı etin kilosunun 3.35 dolara satıldığını aktardı. Bozdağ, "SGP olarak, sokağın sesinin de, istatistik kadar önemli olduğunu düşünüyoruz. Amacımız ekonomi yöneticilerimizin çalışmalarına katkı sağlayacak bir fikir vermektir" dedi.